Att leva nära hjärtatAtt leva nära hjärtat – en bok om ansträngningslöshet.

Ett ansträngningslöst liv – finns det? Går det att nå dit vi vill utan att pressa oss intill bristningsgränsen?

Vad händer egentligen med oss när vi anstränger oss så hårt? Hur ser det ut runt omkring oss när vi med fullt fokus och uppkavlade ärmar är på väg mot vårt mål? Hur påverkas relationerna till människorna i våra liv, våra partner, barn, kollegor och vänner? Vad händer i relationen till oss själva? När vi väl kommit fram, är vi då där vi verkligen vill vara? Eller vill vi då sträva vidare någon annanstans? Och vad är det som driver oss att anstränga oss så mycket på alla plan?

Går det att nå dit vi vill på något annat sätt än genom tuffa mål och ansträngning? Ja, menar författaren och utmanar i boken Att leva nära hjärtat tesen om att vi måste anstränga oss hårt och ha precisa mål för att nå dit vi vill.

Följ med på en utvecklingsresa resa där du med hjälp av olika metoder, ensam eller tillsammans med andra, utforskar dina tankar, grundantaganden och vad det är som egentligen driver oss. Det är i medvetenheten om sig själv författaren ser att nyckeln till ett mer ansträngningslöst liv finns. Boken innehåller inga checklistor, tips eller svar på de stora livsfrågorna. Däremot finns det många frågor som hjälper oss att komma i kontakt med vårt hjärta och det vi kanske inte visste att vi längtar efter.

Anna Blomquist är sjuksköterska och civilekonom. Hon har de senaste 10 åren fördjupat sig i vad som formar en människa och olika tekniker för att uppmärksamma och arbeta med de utmaningar människor ställs inför i såväl yrkesliv som privatliv.Genom föreläsningar, individuella samtal och utbildningar ger hon ledare, medarbetare och privatpersoner stöd till en enklare vardag och rikare yrkesliv. Nyckelorden i hennes arbete är medvetenhet, närvaro och självmedkänsla. Att leva nära hjärtat är hennes debutbok.

Se en intervju med författaren här.

Boken köper du direkt av mig då boken just nu är slut på via förlagets distributionskanaler. Skicka ett mail till anna@annablomquist.se och ange antal, namn och adress. Boken kostar 180 kr inkl moms på 6 % + frakt. Bor du i Karlstad med omnejd kan vi lösa leveransen på annat sätt.

 

Att leva nära hjärtat – workshop

Vet vi vad vi egentligen innerst inne vill? Hur medvetet gör vi våra val? Vad är det som påverkar vilka val vi gör? 

Under en 2 – dagars workshop bjuds du in till att tillsammans med andra utforska hur dina tankar, grundantaganden och dina måsten och ”borden” påverkar vilka val du gör och hur du lever ditt liv. Genom upplevelsebaserade övningar ges du tillfälle att gå på djupet för att bli mer medveten om dig själv och, vad som driver dig. Med hjälp av olika metoder som t ex meditation och inquiry, ges du möjlighet att komma i kontakt med din inre kompass och öva upp förmågan att se på dig själv med mer vänliga, mjuka och kärleksfulla ögon. Workshopen bygger på boken Att leva nära hjärtat.

Här berättar en tidigare deltagare om sin upplevelse av workshopen:

”Anna har en energi som är lätt och fullkomligt fri från prestation och prestige. Det skapar trygghet för mig. Workshopen gav mig möjlighet att djupare utforska vad som är sant för mig just nu. När jag vågade släppa taget och bara lita på att det som kommer upp är det bästa just precis i det ögonblicket skapades en djupare kontakt inåt, närmare mitt hjärta. Det blev tydligt att min längtan att utforska skapade det mod jag behövde för att våga titta djupare i mig själv.”

Datum och tid:
Plats: 
Anmälan:  För att garantera din plats swisha anmälningsavgift 295 kr tillsammans med ditt namn till 123 004 11 37.

Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Övernattning: För dig som kommer resande och behöver hjälp med övernattning hör av dig så lotsar jag till ett bra boende.

Har du frågor? Maila eller ring! Mobnr 072-700 64 66, anna@annablomquist.se

 

 

Anmäler dig gör du här. 

Välkommen!

Ett ansträngningslöst liv, finns det? – en föreläsning

Går det att nå dit vi vill utan att pressa oss intill bristningsgränsen? Vad händer egentligen med oss när vi anstränger oss så hårt? Hur ser det ut runt omkring oss när vi med fullt fokus och uppkavlade ärmar är på väg mot vårt mål? Hur påverkas relationerna till människorna i våra liv; våra partners, barn, kollegor och vänner? Vad händer i relationen till oss själva? Ger vi oss tid för reflektion? När vi väl kommit fram, är vi då där vi verkligen vill vara? Eller vill vi då sträva vidare någon annanstans? Och vad är det som driver oss att anstränga oss så mycket på alla plan? En upplevelsebaserad föreläsning som bygger på boken Att leva nära hjärtat. 90 minuter.

Kontakta mig gärna för mer information och offert.

Translate »